proces tegen anarchisten in België

 

 

Van 2008 tot 2014 heeft de Belgische staat een omvangrijk onderzoek gevoerd naar veelvormige – maar steeds van de platgetreden paden afwijkende – strijden, die de confrontatie aangingen met de gesloten centra, de grenzen, de gevangenis en deze wereld die gebaseerd is op autoriteit en uitbuiting. In het vizier: de anarchistische bibliotheek Acrata, anarchistische en antiautoritaire publicaties (Buiten Dienst, Uitbraak en Tout doit partir), tientallen flyers en posters, een honderdtal acties, aanvallen en sabotage… kortom, de strijd tegen de macht in haar verschillende uitingen.

Huiszoekingen, microfoons, camera’s voor en in huizen, schaduwen, afluisteren, infiltratie, … er werd niet op een onderzoeksinstrument meer of minder gekeken. En nochtans heeft zelfs dat niet het bestaan van een zogezegde “anarchistische terroristische groep” kunnen aantonen, die enkel in de autoritaire schema’s van de flikken bestond. Niet bereid om de zaak hierbij te laten, heeft het parket zijn ambities moeten bijstellen. Ondanks alles wil het toch iemand te rekening doen betalen.
Uiteindelijk is het onder de meer kneedbare beschuldiging van “criminele bendevorming” dat 12 kameraden vanaf 29 april voor de correctionele rechtbank zullen verschijnen.

Hier boven, kan je sommige teksten en infos daarover vinden :